Boksen

Het Boksen in Nederland is ontstaan in 1896. Toen kwam de 25 jarige Henry J.J.Placke terug in Nederland, om precies te zijn in Amsterdam.
Alras verspreidde zich het nieuws dat dit krachtmens met een lengte van 1.97 meter en een gewicht van 125 kilo “the noble art of selfdefence” had beoefend in Engeland.
Iets wat hij vol verve toegaf en ondersteunde met Engelse krantenverslagen. Menigeen wou de vermaarde aloude Engelse vechtsport leren en Placke gaf gaarne aan toe. De allereerste tijd werkte hij in een zaal van het restaurant Duval aan de Gravenweg te Amsterdam. Zijn leerlingen bestonden hoofdzakelijk uit studenten.
Later ging Placke een samenwerkingsverband aan met de schermleraar Van Humbeek en zij betrokken een verdieping van een pakhuis in de Falckstraat te Amsterdam. Henry Placke hield in het jaar 1896 de eerste openbare boksuitvoering. Zijn tegenstander was Marten Kingsma, een bekend wielrenner en schaatsrijder in die tijd. Kort daarna scheidden de wegen van Van Humbeek en Placke. Laatst genoemde kwam terecht boven een café op de Nieuwe Prinsengracht en in 1900 troonde Placke in het bovenzaaltje van “Velos”.
Behalve in Amsterdam gaf Placke na verloop van tijd les in Delft, Leiden en Utrecht aan studentenclubs. Placke leerde zijn leerlingen de zogenaamde Sullivan stijl, een strijdwijze voornamelijk bestaande uit rechtse stoten en met zwaaistoten als eindstoten.

Adidas Boxing

Adidas Boxing en Budomaterialen

Matsuru vechtsport

Matsuru Boxing, Kickboxing en Budomaterialen

King Professional Boxing

Booster professional Boxing gear

Avada Admin

Avada includes 5 different header designs to choose from, a sticky header option and an amazing widgetized megamenu! Unlike other themes, we give you control over the header elements.

Avada Admin

Our Shortcode Generator is a pleasure to use and has an amazingly beautiful user interface! Quickly and easily build your own custom pages using all the various shortcodes that Avada includes.

Avada Admin

Avada has you covered and includes sliders for regular images and videos, or beautifully animated slides, or post sliders. Layer Slider, Revolution Slider, Fusion Slider and Elastic Slider!