Ingrid van Brink weet als geen ander hoe het is om gehandicapt te zijn. Zij wandelt op MBT voor wensen! Ingrid van Brink loopt de vierdaagse op  haar MBT. Enige tijd geleden hebben wij ook aandacht besteed aan deze bijzondere schoenen, jaren lang zat zij in ee rolstoel. Op zaterdagochtend, 7 maart 1992. Ingrid van Brink wordt tijdens haar werk op de dierenambulance in Arnhem aangevallen door een junk. Met ernstige steekwonden wordt ze naar een ziekenhuis gebracht. Het ziet er niet naar uit dat ze ooit nog de 4Daagse gaat lopen. Tijdens de eerste maanden in het ziekenhuis blijkt ze naast de verwondingen aan haar gezicht en arm ook Posttraumatische Reflex Spierdystrofie (SRD) te hebben opgelopen. Dat is een chronische ontstekingsreactie die zich door het hele lichaam kan verspreiden. Volgens de artsen zal ze nooit meer kunnen lopen.
Haar verhaal vertelde ze aan KRO’s ” Het Gevoel van de Vierdaagse 2009″.

Rond 1997 kwam er eindelijk wat verbetering, juist toen er gesproken werd over amputatie van mijn been. Ineens ging het de goede kant op, haar ziekte stabiliseerde zich, maar ze zat nog wel in die rolstoel. Ze had een mobiele scooter en een traplift én een huis vol aanpassingen. Toch is ze steeds meer gaan oefenen om weer te leren lopen.”
<a href=”http://www.dik.nl/c/5166/” mce_href=”http://www.dik.nl/c/5166/”>Je kijkt naar het Vierdaagse video kanaal.</a>

Sinds 2000 staat de rolstoel op zolder. Een bijzondere herinnering aan wat ze allemaal heeft overwonnen. Ingrid heeft de kracht gevonden om zich terug te vechten. En nu is ze bezig haar ultieme doel te realiseren: “Het lopen van de 4Daagse”. Nu is ze bezig met haar eerste 4Daagse. Ze loopt ook als Wishwalker voor de stichting Doe een Wens. Dat is ook een extra motivatie.“Dit gaat mijn jaar worden; ik weet het zeker.”

Overname van dit bericht en linken alleen in overleg met medicalfacts.nl info (at) medicalfacts

Bron: Medicalfacts